Brand door blikseminslag op Noordzee-Residence bij Cadzand-Bad

Video | Update 10.30 uurCADZAND-BAD - Op het Roompot-vakantiepark Noordzee Residence in Cadzand-Bad is vanochtend de bliksem ingeslagen in een woning. Die liep schade op aan de bovenverdieping. De aanwezige gasten zijn overgebracht naar het hoofdgebouw en later in een andere woning ondergebracht.

Volgens Roompot-woordvoerder Baptiste van Outryve zijn de vakantiegangers geschrokken, maar wilden ze hun vakantie wel graag voortzetten. Omdat de brand korte tijd op zolder woedde, zijn er geen persoonlijke spullen beschadigd geraakt. ,,De woningen zijn goed geïsoleerd. Het zijn bakstenen huizen, geen houten chalets. Daardoor is de schade beperkt gebleven. Bovendien heeft de brandweer snel gehandeld.”

De melding van de brand kwam rond kwart over zeven. De blusgroepen uit Cadzand en Sluis werden opgeroepen, net als een hoogwerker. Die bleek hard nodig, want het vuur woedde net onder de kap van het dak, op de bovenste etage.  

De brandweer kon voorkomen dat het vuur verder uitsloeg. Net na 08.00 uur was het vuur onder controle. Volgens Outryve wordt de schade, in het belang van de eigenaar en toekomstige vakantiegangers, zo snel mogelijk hersteld.

Volledig scherm
De brand woedde in een vakantiewoning. © HV Zeeland
Volledig scherm
Noordzee-Residence bij Cadzand-Bad. © roompot
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Opa en kleindochter winnen sjezenrijden Folkloristische dag IJzendijke
    PREMIUM

    Opa en kleindoch­ter winnen sjezenrij­den Folkloris­ti­sche dag IJzendijke

    IJZENDIJKE/ZOUTELANDE/DOMBURG - Tijdens de jaarlijkse Folkloristische dag in IJzendijke mochten 20 ringrijders en 5 sjezencombinaties een demonstratie verzorgen. Bij de sjezenrijders gingen Femke Dingemanse en haar opa Jan Jakobsen er met de 1e beker vandoor. De boerenronde werd gewonnen door Gert en Truus Langebeeke. Bij de ringrijders won Sebastiaan Sturm de 1e beker door alle 21 ringen mee te nemen. De 2e beker was voor Bram van Boxel , de 3e beker voor Julia Cruq en de 4e beker mocht Teun Dingemanse mee naar huis nemen. Joery van Stee won de pollepel.