Britt (22) uit Terneuzen verbetert wereldrecord fietsen met haar team: ‘122 km/uur is bizar’

VIDEONEVADA - Britt Krabbenborg uit Terneuzen heeft met het Human Power Team het  wereldsnelheidsrecord fietsen voor vrouwen verbroken. Bij de eerste poging in de Nevadawoestijn in Amerika was het meteen raak. ,,Dit is echt  bizar”, vertelt de 22-jarige Terneuzense, die teamleider is van de ploeg. ,,Ik denk dat we nog harder kunnen.” Tijdens de race haalde het Nederlandse team een topsnelheid van 122,12 km per uur.  Atlete Rosa Bas uit Utrecht leverde uiteindelijk de prestatie op de fiets.

Het team bestaat uit studenten van de TU Delft en VU Amsterdam die een jaar lang aan de fiets werkten. ,,Het is nog nooit eerder gebeurd dat het record meteen sneuvelt tijdens de eerste race. Het was een hele grote ontlading toen we de score hoorden, want je krijgt de uitslag pas een uur na de race. We hebben nog een hele week hier voor de boeg, dus we gaan proberen om het record nog scherper te stellen.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement