Volledig scherm
© stock.xchng

Camping De Schotsman gaat voor rigoureuze renovatie

KAMPERLAND - Bijna alle vakantiehuizen en voorzieningen op camping De Schotsman in Kamperland verdwijnen. Tijdelijk dan, want parkmanager Julien den Ouden wil het kampeerterrein met nieuwbouw weer toekomstbestendig maken.

Als eerste zijn de verschillende bouwwerken aan de beurt waarin momenteel voorzieningen als de receptie en snackbar te vinden zijn. Op het kampeerterrein aan de Schotsmanweg moet volgende winter één centrumgebouw verrijzen met daarin de receptie, een recreatieruimte, zwembad, restaurant, snackbar en supermarkt. Later gaan ook de recreatiewoningen tegen de vlakte. Daarvoor in de plaats worden 65 nieuwe huisjes gebouwd. Verder zijn er plannen om een groepsaccommodatie en een surf- en zeilcentrum te realiseren.

Niet meer van deze tijd

De renovatie van camping De Schotsman is nodig omdat de bestaande gebouwen verouderd zijn. Het grootste deel van de vakantiehuizen en bijgebouwen is in de jaren zeventig neergezet en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.

Om de overlast voor campinggasten zoveel mogelijk te beperken, wil Den Ouden het centrumgebouw in de winter van 2017 en 2018 realiseren. Er is één probleem: het bestemmingsplan. De renovatie die Den Ouden voor ogen heeft, wijkt op alle vlakken af van de afmetingen, oppervlakten, locaties en beschrijvingen die in het bestemmingsplan staan.

Vergunning

Het bestemmingsplan stamt uit 1991 en is na 26 jaar behoorlijk gedateerd. De gemeente Noord-Beveland was al voornemens om dit jaar een nieuw plan op te stellen en wil de nieuwbouw daarin opnemen. Het lukt waarschijnlijk niet om de procedure af te ronden voordat de bouw van de het centrumgebouw begint, maar burgemeester en wethouders willen toch een omgevingsvergunning verlenen. Risico hierbij is dat de vergunning mogelijk niet in stand blijft wanneer er bezwaren worden ingediend. De bouw van de vakantiehuizen, groepsaccommodatie en het surf- en zeilcentrum volgt wel pas nadat het nieuwe bestemmingsplan is vastgesteld.

Parkmanager Julien den Ouden verblijft momenteel in het buitenland en kon niet reageren.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Kloosterboer bouwt volautomatische containerterminal voor bananen Chiquita
  PREMIUM
  video

  Klooster­boer bouwt volautoma­ti­sche container­ter­mi­nal voor bananen Chiquita

  NIEUWDORP - Logistiek bedrijf Kloosterboer investeert tientallen miljoenen euro’s in een volautomatische terminal die koelcontainers met Chiquita-bananen kan afhandelen. De terminal, die begin volgend jaar operationeel moet zijn, kan per jaar 100.000 containers verwerken. Ook kan deze investering de opmaat zijn voor een grotere containerterminal die dan wel verlenging van de kade aan de Bijleveldhaven vergt. Havenbedrijf North Sea Port doet daar onderzoek naar.
 2. Kloetinge hoofdstad van de Boekenweek

  Kloetinge hoofdstad van de Boekenweek

  KLOETINGE - Tijdens de komende Boekenweek (23 tot en met 31 maart) is Kloetinge op zondag 24 maart even de hoofdstad van literair Nederland. Op uitnodiging van de Goese boekhandels Het paard van Troje en De Koperen Tuin komen dan Jan Siebelink, dit jaar de schrijver van het Boekenweekgeschenk, en Murat Isik, de schrijver van het Boekenweekessay, naar de kerk van Kloetinge. De organisatoren laten weten dat dit het enige duo-optreden is in heel Nederland en Vlaanderen.