Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Cel en tbs geëist voor man uit Souburg die kinderen misbruikte

MIDDELBURG - Tegen de 63-jarige H.D. uit Oost-Souburg, die ervan verdacht wordt zes jaar lang de zeer jonge zoontjes van een vriend te hebben misbruikt, is dertig maanden cel plus tbs met voorwaarden geëist. De officier van justitie in Middelburg formuleerde die definitieve strafeis opnieuw nadat recentelijk nog enkele onderzoeken zijn afgerond. Eerder werd veertig maanden cel waarvan tien voorwaardelijk geëist.

D., die gedeeltelijk heeft bekend, wordt verdacht van het misbruiken van de drie zoontjes van zijn beste vriend. De jongetjes waren zes, drie en acht jaar oud, toen de ontucht in 2011 begon. Volgens D. klopte die periode niet en was hij in 2014 begonnen. Dat hij bij hen seksueel was binnengedrongen, ontkende hij met klem. D. was de vaste oppas van de kinderen die ook regelmatig bij hem logeerden. Volgens verklaringen van de kinderen liet hij ze ook films zien 'van blote mensen'.

,,Het geijkte patroon'', concludeerde officier van justitie Suijkerbuijk destijds. ,,Vertrouwen winnen, seksfilms laten zien en langzaam verder opbouwen, totdat...''

Veroordeling

D. werd in 2016 al veroordeeld voor het bezit van een paar duizend afbeeldingen met kinderporno.

Begin augustus vorig jaar oordeelde de rechtbank dat D. na een eerder onderzoek opnieuw, maar nu door twee gedragsdeskundigen, moest worden onderzocht.

In plaats van een ambulante behandeling, kwamen de deskundigen toen uit op tbs, al dan niet met voorwaarden. In oktober werd een verzoek om contra-expertise door de advocaat toegewezen. Vandaag bleken alle onderzoeken dus te zijn afgerond en kon de officier zijn definitieve eis op tafel leggen: cel plus tbs met voorwaarden. Als de rechtbank dat advies volgt, tenminste.

Uitspraak: 26 juli.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement