Volledig scherm
PREMIUM
Dans van MBO Dans Scalda tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie © Lex de Meester

Complimenten en een buiging voor bijzondere Zeeuwen

Een buiging naar Lein Lievense en complimenten voor Zeeuwen die de provincie leefbaarder maken. ‘Gezond in Zeeland’ was de rode draad van de nieuwjaarsbijeenkomst in de Middelburgse abdij.

Met zijn uitspraak ‘Opgeven? Amme nooit nie’ is Lein Lievense, de vorige week overleden organisator van de Kustmarathon, een voorbeeld en inspiratiebron voor de Zeeuwen. Dat zei commissaris van de koning Han Polman vanmiddag in zijn nieuwjaarstoespraak, die als thema had: gezond in Zeeland.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jonge studentondernemers verkopen dé oplossing voor regendruppels op je bril

    Jonge studenton­der­ne­mers verkopen dé oplossing voor regendrup­pels op je bril

    MIDDELBURG - Waarom is het stampertje in je cocktail van plastic en niet van hout? Hoe voorkom je dat je niets meer kan zien, omdat er regendruppels op je bril blijven hangen? Ook zo’n hekel aan het dekbed dat voortdurend verschuift in je hoeslaken? Het zijn slechts drie problemen waar jonge studentondernemingen dé oplossing voor hebben gevonden. Vrijdag presenteren 23 van de ‘start-ups’ hun product op de Markt in Middelburg.