Marien Stouten bespeelt het orgel van de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Dat doet hij vrijdag ook - het concert is live te volgen vanuit de huiskamer.
Volledig scherm
Marien Stouten bespeelt het orgel van de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Dat doet hij vrijdag ook - het concert is live te volgen vanuit de huiskamer. © Marieke Mandemaker

Concerten van Zeeuwse musici live te zien op YouTube

ZIERIKZEE/MIDDELBURG - Drie concerten van Zeeuwse musici worden de komende dagen live uitgezonden op YouTube. 

Op vrijdag 22 mei spelen Pascal van de Velde (trompet en bugel) en Marien Stouten (orgel en harmonium) vanuit de Nieuwe Kerk in Zierikzee. De stream is te vinden op youtu.be/j34y-BDFxmo. Op zaterdag 23 mei is het de beurt aan fluitiste Maaike van der Heijdt, cellist Martijn Kooijman en pianist Rien Balkenende, die spelen in de Koorkerk in Middelburg (youtu.be/sy73hLZtFkY). En op dinsdag 26 mei is panfluitduo Leon Koppelman en Carina Bossenbroek te zien vanuit Zierikzee (youtu.be/SglJCFxf9sw).

De concerten beginnen steeds om 20.30 uur. 

  1. Zeeuwse bestuurders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardige provincie en niet als een of ander wingewest’
    PREMIUM
    Update 17.27 uur

    Zeeuwse bestuur­ders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardi­ge provincie en niet als een of ander wingewest’

    VLISSINGEN - Dat de Tweede Kamer staatssecretaris Barbara Visser opnieuw op het matje roept over de marinierskazerne, is zijn zaak. Het verandert niets aan het gevoel dat in Zeeland leeft: we zijn bedonderd. Zeeuwse bestuurders willen nu vooral praten over compensatie. ‘Zeeland moet nu eens als een volwaardige provincie worden behandeld en niet als een of ander wingewest’.