Juf Hanneke Hersman (57) van de Jan Wouter van den Doelschool in Zierikzee kan niet voor de klas staan vanwege haar gezondheid. Het risico op besmetting met het coronavirus is te groot.
Volledig scherm
PREMIUM
Juf Hanneke Hersman (57) van de Jan Wouter van den Doelschool in Zierikzee kan niet voor de klas staan vanwege haar gezondheid. Het risico op besmetting met het coronavirus is te groot. © Peter Nicolai

Corona houdt juf Hanneke thuis: 'Ik heb een prachtberoep, maar het moet wel veilig zijn’

HOOFDPLAAT - Het liefst zou ze vandaag weer voor de klas staan, maar dat durft juf Hanneke Hersman (57) uit Hoofdplaat niet aan. Ze lijdt aan diabetes en astma: een besmetting met het coronavirus kan bij haar extra hard toeslaan. ,,Het is nu niet veilig om naar school te gaan.”

  1. Máxima verrast Zeeuwen met werkbezoek: dat is even wat anders dan een groepje Europarlementariërs
    video

    Máxima verrast Zeeuwen met werkbezoek: dat is even wat anders dan een groepje Europarle­men­ta­riërs

    OOSTKAPELLE/WESTENSCHOUWEN - Ze dachten een club Europarlementariërs op bezoek te krijgen. De provincie had André Kort van Klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen en Gabriël Coppoolse van camping Ons Buiten in Oostkapelle vriendelijk gevraagd om de delegatie te ontvangen. Maar tot hun verrassing verschenen er woensdag geen politici in donkerblauwe pakken uit Brussel, maar een koningin in een knalgeel broekpak uit Den Haag.