Afstand houden bij de de Lange Kerkstraat in Goes, in de rij voor de broodjeszaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Afstand houden bij de de Lange Kerkstraat in Goes, in de rij voor de broodjeszaak. © Marcelle Davidse

Corona veegt ook de winkelstraat leeg. En de kapper doet geen baarden meer.

ReportageGOES - Even een terrasje pakken of lekker gaan shoppen is er niet meer bij in Goes. Wie nu in de stad rondloopt, moet de hond uitlaten, kan het thuis even niet uithouden of koerst rechtstreeks op die ene winkel af om doelbewust een boodschap te doen. Ondernemers zien het met lede ogen aan. De kapper doet geen baarden meer: ,,Daarvoor moet ik te dicht bij de klant komen.” Als het zo blijft, gooit hij morgen misschien de zaak wel dicht. Veel winkels hebben dat al gedaan. 

In de tabakszaak lopen de emoties soms op

Roel Krijger van de gelijknamige tabakszaak in Goes.
Volledig scherm
Roel Krijger van de gelijknamige tabakszaak in Goes. © Marcelle Davidse

,,Veel klanten komen enigszins terneergeslagen binnen. Ze hebben nu ook een korter lontje”, zegt Roel Krijger van Krijger Tabak. ,,Gisteren nog. Ik ben met een klant in gesprek over Rutte, gewoon een praatje voor de gezelligheid. Komt er een man binnen die er ook iets over wilde zeggen. Ontstond er een felle discussie. Uiteindelijk heb ik het nog wel weten te kalmeren, maar toch. De emoties zitten hoog, denk ik.” Zijn klanten weten ongetwijfeld dat rokers tot de risicogroepen behoren. ,,Nee, daar wordt eigenlijk niet over gepraat”, zegt Krijger, die zelf niet rookt. Hij heeft ook niet de indruk dat er een sigaret minder om gerookt wordt. ,,Ze komen juist meer halen. Om een voorraadje te hebben.” Zelf ziet hij er ook niet al te vrolijk uit. Hij haalt de schouders op. ,,We moeten allemaal door, hè.” 

 1. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.
 1. Doordeweeks runt hij een glasbedrijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederlandse profclubs
  PREMIUM

  Doorde­weeks runt hij een glasbe­drijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederland­se profclubs

  SLUISKIL - Normaal gesproken was Angelo Boonman (40) uit Sluiskil dit weekend aan het genieten van zijn eerste vrije weekend in maanden tijd. De assistent-scheidsrechter in het betaald voetbal staat echter al een paar maanden werkeloos aan de kant door de coronacrisis. Vervelen doet hij zich allerminst. Voor zijn eigen bedrijf, Glasbedrijf Boonman, crosst hij vijf dagen in de week heel Zeeuws-Vlaanderen door.
 2. Nieuwe documentaire Tijdgravers: over de conservatoren van het Zeeuws Genootschap
  PREMIUM

  Nieuwe documentai­re Tijdgra­vers: over de conservato­ren van het Zeeuws Genoot­schap

  Vang het Zeeuwse leven. Sla het op, bewaar het in stofvrij papier en plastic, plak er namen, data en plaatsen op. Dat is wat het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen doet. Al 251 jaar. Vorig jaar werd het 250-jarig bestaan groots gevierd, beschermvrouwe prinses Beatrix was erbij. Nu, als een verrassende nabrander, heeft Fifi Visser een film gemaakt over de conservatoren van het genootschap: 'Tijdgravers'. Over de tientallen vrijwilligers die zich verdiepen en verliezen in de botten, schelpen, fossielen, schedels, tekeningen, kaarten, handschriften, opgezette vogels, schilderijen en wat al niet meer. De ondertitel verduidelijkt: 'Berichten uit het pakhuis van de eeuwigheid.’ Maandag 1 juni gaat de film in première in Cinema Middelburg.