Een medewerker van defensie neemt Covid-19 test af in Goes.
Volledig scherm
Een medewerker van defensie neemt Covid-19 test af in Goes. © Johan van der Heijden

Coronacijfers in Zeeland fors gezakt

UPDATE 15.45 UURGOES - Opnieuw meldt de GGD Zeeland minder positieve coronatesten in haar weekrapport. Vergeleken met eind november is het aantal bijna gehalveerd.

 1. Roy Mulder is na blessureleed op de weg terug: ‘Van een club die zo bruist, wil je onderdeel zijn’
  PREMIUM

  Roy Mulder is na blessure­leed op de weg terug: ‘Van een club die zo bruist, wil je onderdeel zijn’

  Het was een mooi tafereel vorige week, voorafgaand aan de kampioenswedstrijd van Kloetinge. Terwijl zijn ploeggenoten bezig waren met de warming-up, stuurde Roy Mulder onbewust een bemoedigend signaal over zijn herstelproces na een ernstige knieblessure de wereld in. Hij hield in zijn ‘gewone’ kloffie dicht bij de middencirkel minutenlang een balletje hoog. ,,Ik hoop in augustus weer te kunnen aansluiten bij de selectie’’, zegt Mulder.
  Kloetinge
 2. De kermiskoers van Axel is terug én vormt de start van een nieuw klassement: ‘Iedereen was direct enthousiast’
  PREMIUM

  De kermis­koers van Axel is terug én vormt de start van een nieuw klassement: ‘Iedereen was direct enthousi­ast’

  Het was voor de Axelaars vorig jaar een onaangename verrassing. De traditionele kermiskoers had de coronacrisis niet overleefd en was van de TMZ-kalender verdwenen. Dat was echter het sein voor het organisatiecomité van de SPIE Internationale Junioren Driedaagse om de wedstrijd nieuw leven in te blazen. ,,We konden gelijk vanuit alle hoeken op de nodige steun rekenen”, zegt Jan van de Broeke namens de organisatie. Als kers op de taart vormt de wedstrijd dinsdagavond de start van een gloednieuw vier kernen-klassement.
  Axel