Een van de tekeningen die zijn gemaakt voor het ziekenhuispersoneel in Zeeland.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de tekeningen die zijn gemaakt voor het ziekenhuispersoneel in Zeeland. © Adrz

Coronanieuws samengevat: dit was er dinsdag te melden in Zeeland

VLISSINGEN - Elke dag gebeurt er weer zoveel rond het coronavirus, dat het moeilijk is het overzicht te bewaren. Wij zetten elke dag de belangrijkste feiten, achtergronden en wetenswaardigheden in  Zeeland voor u op een rij. Dit is wat we vandaag te melden hebben.

• De afdeling geriatrie-neurologie van het ADRZ in Goes is in quarantaine geplaatst. Het ziekenhuis heeft deze maatregel uit voorzorg genomen omdat er één patiënt positief is getest op het coronavirus. Die patiënt ligt in isolatie. De afdeling blijft wel gewoon draaien; ook nieuwe patiënten worden opgenomen als dat nodig is, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Kinderen hebben tekeningen gemaakt om het ziekenhuispersoneel in Zeeland te laten weten dat  ze trots zijn. De tekeningen zijn opgehangen in de ziekenhuizen ADRZ in Goes en ZorgSaam in Terneuzen.

• De stranden op Walcheren blijven nog open, maar als het er te druk wordt, sluiten de gemeenten ze alsnog. Parkeerterreinen zijn al dicht en er worden geen loopplanken of douches op de stranden geplaatst, alles om bezoekers te ontmoedigen. Ook wordt er gecontroleerd of de weinige bezoekers geen te grote groepen vormen en genoeg afstand houden.

 1. Doordeweeks runt hij een glasbedrijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederlandse profclubs
  PREMIUM

  Doorde­weeks runt hij een glasbe­drijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederland­se profclubs

  SLUISKIL - Normaal gesproken was Angelo Boonman (40) uit Sluiskil dit weekend aan het genieten van zijn eerste vrije weekend in maanden tijd. De assistent-scheidsrechter in het betaald voetbal staat echter al een paar maanden werkeloos aan de kant door de coronacrisis. Vervelen doet hij zich allerminst. Voor zijn eigen bedrijf, Glasbedrijf Boonman, crosst hij vijf dagen in de week heel Zeeuws-Vlaanderen door.
 2. Nieuwe documentaire Tijdgravers: over de conservatoren van het Zeeuws Genootschap
  PREMIUM

  Nieuwe documentai­re Tijdgra­vers: over de conservato­ren van het Zeeuws Genoot­schap

  Vang het Zeeuwse leven. Sla het op, bewaar het in stofvrij papier en plastic, plak er namen, data en plaatsen op. Dat is wat het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen doet. Al 251 jaar. Vorig jaar werd het 250-jarig bestaan groots gevierd, beschermvrouwe prinses Beatrix was erbij. Nu, als een verrassende nabrander, heeft Fifi Visser een film gemaakt over de conservatoren van het genootschap: 'Tijdgravers'. Over de tientallen vrijwilligers die zich verdiepen en verliezen in de botten, schelpen, fossielen, schedels, tekeningen, kaarten, handschriften, opgezette vogels, schilderijen en wat al niet meer. De ondertitel verduidelijkt: 'Berichten uit het pakhuis van de eeuwigheid.’ Maandag 1 juni gaat de film in première in Cinema Middelburg.