Volledig scherm
Garnalenpelsters aan de slag tijdens de Dag van de Zeeuwse Visserij in 2007 © ruben oreel

Dag van de Zeeuwse Visserij keert terug

VLISSINGEN - De Dag van de Zeeuwse Visserij komt terug. Van 2005 tot en met 2012 werd dit evenement met veel succes gehouden. 

De laatste editie trok 15.000 bezoekers. Daarna was het klaar, door geldgebrek en organisatorische problemen. Op 20 juni 2020 blaast de Zeeuwse Visveilingen BV het evenement nieuw leven in. Doel is de visserijsector op een positieve manier onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Het dagelijks provinciebestuur verleent aan de achtste editie een subsidie van 20.000 euro. De rest van de kosten komt voor rekening van de organisator en diverse sponsoren.

  1. Toeristen, zijn we blij dat ze hier zijn? In Zoutelande wat meer dan in Veere...
    PREMIUM
    Reportage

    Toeristen, zijn we blij dat ze hier zijn? In Zoutelande wat meer dan in Veere...

    Het is stil in Zoutelande. Nog een paar weken en dan begint het weer, weet ondernemer Kees Bierens. Hij hoopt en verwacht dat weer een hoop toeristen naar de Walcherse kustplaats komen. ,,Blij dat ze hier komen”, zegt hij en verwijst daarmee naar de hit van Bløf en Geike Arnaert. Maar even verderop, in Veere... Stadsraadvoorzitter Jan Paul Loeff zegt enigszins gekscherend dat hij het liefst aan het begin van het stadje een toegangspoort plaatst om het aantal dagjesmensen flink te beperken. ,,Helaas kan dat niet.”