De oude Cor en de jonge Marijn hebben een vriendschap voor het leven

VIDEOVLISSINGEN ,,Daar zitten we dan weer‘’, zegt Marijn als hij in de stoel ploft naast zijn grote vriend Cor. ,,Ga zitten, dan kunnen we lekker pitten”, reageert Cor adrem. Marijn Heijstek komt al ruim een jaar om de twee weken langs. Hij is met zijn elf jaar de jongste vrijwilliger van WVO Zorg. Cor is dementerend en woont in zorgcentrum Scheldehof. Hij leerde Marijn kennen toen hij met zijn klas kerstkaarten uitdeelde.

Marijn vindt het erg verdrietig dat er eenzame ouderen zijn en hij vindt het dan ook leuk om Cor blij te maken. ,,Maar niet alleen Cor maak ik blij, zijn familie wordt er blij van en ik word er zelf ook erg vrolijk van”, vertelt hij met een brede lach op zijn gezicht. Hij kan het op bezoek gaan bij eenzame ouderen iedereen aanraden. ,,Maar,” gaat hij verder, ,,voor mij is het een hobby en ik doe het voor de lol. Als het je niet leuk lijkt, ga ik niet zeggen dat je het moet doen.”

  1. Chloorverbod ramp voor aardappeltelers: ‘Zeg maar gerust dat de situatie desastreus is’
    PREMIUM

    Chloorver­bod ramp voor aardappel­te­lers: ‘Zeg maar gerust dat de situatie desastreus is’

    ZIERIKZEE - Aardappeltelers zijn in rep en roer. Vanaf de nieuwe oogst dit jaar mogen ze hun aardappelen niet meer behandelen met de kiemremmer Chloorprofam. Daarnaast mogen ze hun aardappelen waarschijnlijk ook niet meer bewaren in schuren waar het middel is gebruikt. ,,Een ramp, want chloor zit tot in het beton. Dat krijg je er niet meer uit”, zegt akkerbouwer Kees Hanse uit Zierikzee.