De stad is weer vol leven, en dat willen we weten: ‘Papa is toch pas om zes uur thuis!’

videoGOES - Wat is dat toch, dat geluid? O ja. Zo klonk het als er leven is in de stad. Geroezemoes van stemmen. Mensen om je heen. Gewoon een winkel inlopen, omdat je iets leuks in de etalage ziet. Of zin hebt om iets te kopen, zomaar. Wat hebben we dat gemist! Zeeland had vandaag geen aanleiding nodig om de winkels op te zoeken. Massaal vierden we dat winkels weer klanten mogen ontvangen zonder winkelafspraak. Onder meer bij de Action ontstonden lange rijen funshoppers. Goed, er waren nog wel wat regeltjes, maar toch: iedereen voelde het als een stap op weg naar het ‘oude normaal’. Ook in de winkels hing een juichstemming. 

 1. Tien jaar cel voor moeder die dochters jarenlang liet misbruiken: ‘Ze kreeg haar verdiende loon’
  Video

  Tien jaar cel voor moeder die dochters jarenlang liet misbruiken: ‘Ze kreeg haar verdiende loon’

  De 44-jarige moeder die jarenlang haar twee dochters liet misbruiken in de geruchtmakende Zeeuwse zedenzaak is vandaag veroordeeld tot tien jaar cel. De rechtbank vindt haar een medepleger omdat ze van alles op de hoogte was en haar dochters ter beschikking stelde voor seksueel misbruik. Bovendien wordt haar zwaar aangerekend dat ze op geen enkele manier berouw getoond heeft. De oudste dochter heeft onlangs nog geprobeerd het gesprek met haar aan te gaan. ,,Maar ik kreeg niet de antwoorden waar ik op hoopte.”
 2. Dat Frank 40 wordt is haast een wonder en dus viert hij dat groots met een sportief feestje
  PREMIUM
  video

  Dat Frank 40 wordt is haast een wonder en dus viert hij dat groots met een sportief feestje

  OOST-SOUBURG - Frank van Ieperen (39) uit Oost-Souburg heeft vanwege Duchenne-spierdystrofie in zijn lichaam bijna geen werkende spieren meer over. En dus hoopt hij dat mensen die dat wel kunnen zich op 5 september ter ere van zijn veertigste verjaardag flink in het zweet willen werken. Allemaal ten bate van Dromen voor Duchenne, de stichting waarmee hij wensen van mensen met de fatale spierziekte in vervulling laat gaan.