De tentoonstelling ‘I Think I Look More like the Chrysler Building’ in De Vleeshal, met werken van Kasper Bosmans, Lena Henke, Win McCarthy, Annelies Planteijdt and Diane Simpson.
Volledig scherm
PREMIUM
De tentoonstelling ‘I Think I Look More like the Chrysler Building’ in De Vleeshal, met werken van Kasper Bosmans, Lena Henke, Win McCarthy, Annelies Planteijdt and Diane Simpson. © Gunnar Meier

De Vleeshal is ondanks coronaregels open, maar dan als winkel: ‘De grens is bereikt’

MIDDELBURG - Terwijl musea en andere kunstinstellingen nog altijd dicht zijn, heeft de Vleeshal in Middelburg de deuren geopend. Niet als expositieruimte, maar als winkel. Het is een ludiek protest tegen de gedwongen sluiting die maar voortduurt, zegt directeur Roos Gortzak. ,,De grens aan het uithoudingsvermogen is bereikt. Ik vind het belangrijk om een soort perspectief te bieden.”

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.