Volledig scherm
PREMIUM
Scène uit de voorstelling Wie is bang, die vorig jaar te zien was op het Zeeland Nazomer Festival. © Lex De Meester

Debat op til over gevloek in voorstellingen Zeeland Nazomer Festival

MIDDELBURG - In hoeverre moeten voorstellingen van het Zeeland Nazomer Festival (ZNF) rekening houden met gevoeligheden van (orthodoxe) christenen? Mag er op het podium worden gevloekt of juist niet meer? Daarover vindt dit voorjaar een Zeeuwse debatavond plaats.

Gedeputeerde Anita Pijpelink (cultuur) kondigde het debat vrijdag aan in de provinciale commissie economie. Het zal in maart of april plaatsvinden. Een datum wordt nog bekendgemaakt. Het debat over artistieke vrijheid versus zelfcensuur komt er na kritiek van de SGP. De orthodox-christelijke partij ergerde zich groen en geel aan de openingsvoorstelling Wie is bang tijdens het afgelopen Zeeland Nazomerfestival.

  1. Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender
    PREMIUM

    Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender

    VLISSINGEN - Niemand ter wereld weet meer over het iconische gitaarmerk Fender dan Barrie van Ginneken uit Vlissingen. De medewerker van muziekwinkel Bax Music in Goes mag dat sinds deze week officieel zeggen. Van Ginneken (34) beantwoordde, onder tijdsdruk, 760 vragen over het instrumentenmerk foutloos en liet daarmee 5500 anderen achter zich. ,,Ik denk dat ik nu wel om een hoger salaris ga vragen.”