Den Haag onderneemt actie tegen vervuiling PFAS in Westerschelde, minister Visser kondigt gesprekken aan

videoDEN HAAG - Minister Barbara Visser (VDD, Infrastructuur en Waterstaat) praat komende donderdag met gedeputeerde Dick van der Velde (VVD, milieu) over de vervuiling van de Westerschelde. Diezelfde dag ontmoet Van der Velde de Vlaamse minister Zuhal Demir. Een week later, op 7 oktober, treffen Visser en Demir elkaar.

 1. Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om PFOS-vervuiling stil te houden

  Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om PFOS-vervuiling stil te houden

  Het wordt almaar duidelijker dat de communicatie over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht bij Antwerpen in 2017 werd tegengehouden vanuit de vorige Vlaamse regering. Dat blijkt uit nieuwe opgedoken mails die VRT NWS kon inkijken. De mails wijzen in de richting van Joke Schauvliege (CD&V), toen verantwoordelijk voor Leefmilieu, en Ben Weyts (N-VA), toen als Mobiliteitsminister verantwoordelijk voor de werken aan de Oosterweelverbinding rond Antwerpen.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”