Volledig scherm
De Zeeuwse vermisten (vanaf linksboven met de klok mee): Rob Steijger, Herman Ploegstra, Imelda Becerro, Dina Jamal Sharif, Johannes Huibert Kwist en Duangdao Pimthong. © Politie

Deze Zeeuwen worden ook vermist

De vermissing van de 23-jarige Diana Schmitz uit Goes is niet de enige Zeeuwse zaak. Op de website van de politie staat een aparte pagina voor vermissingen. Naast de vermiste Schmitz zijn nog enkele Zeeuwen als vermist opgegeven.

De oudste Zeeuwse vermissing op de politiewebsite is die van Tholenaar Johannes Huibert Kwist van  wie sinds 4 juli 2004 elk spoor ontbreekt. Kwist vertrok die dag met een bedrijfsauto van zijn werk en keerde nooit terug. De bedrijfsauto werd in Frankrijk teruggevonden.

Dina Jamal Sharif is voor het laatst gezien te Burgh Haamstede op 3 november 2005. Zij is van Somalische afkomst en is verdwenen de dag voordat haar familie is overgeplaatst naar asielzoekerscentrum Vlagtwedde.

Rob Steijger uit Kamperland reed op 15 februari 2015 met zijn bestelauto weg vanaf zijn huisadres. De auto werd later leeg teruggevonden op de Stormvloedkering.

De bekendste verdwijning in Zeeland is die van Herman Ploegstra uit IJzendijke. Hij keerde op 26 oktober 2010 niet terug van een bezoek aan de sportschool. Zijn auto werd teruggevonden tussen Breskens en Nummer Eén. Politie en justitie hebben het onderzoek in deze zaak dit jaar heropend.

De van oorsprong Thaise Duangdao Pimthong uit Breskens vertrok in de vroege ochtend van 30 november 2012 van huis. Sindsdien is niets meer van haar vernomen.

De Filipijnse Imelda Becerro uit Bruinisse verdween in 1993 op 27-jarige leeftijd. Dat gebeurde na een boottrip van Engeland naar Rotterdam. Becerro was destijds samen met haar man en dochtertje van 1 jaar.  Dit jaar, 26 jaar na Imelda's verdwijning, deed dochter Johanna een oproep. Tot dusver zonder resultaat.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement