Volledig scherm
Agenten op de Keersluisbrug. Inzet: Find My iPhone © Politie/PZC

Dief vlucht met gestolen iPhone in taxi, maar Zeeuwse agenten kunnen hem live volgen via ‘Find My iPhone’

MIDDELBURG - Een 35-jarige man is vanmiddag opgepakt voor het stelen van een iPhone en enkele pinpassen in een supermarkt in Middelburg. Hij vluchtte in een taxi en reed kriskras door Zeeland. Alleen wist hij niet dat zijn vluchtroute online live was te volgen via de functie ‘Find My iPhone’. 

De Middelburger griste de spullen op een onbewaakt moment uit de tas van een vrouw in de supermarkt. Nadat ze de diefstal opmerkte, ging ze naar de politie voor aangifte. Agenten besloten op het politiebureau samen met de vrouw in te loggen op haar iCloud-account. Daar activeerden ze de functie ‘Find My iPhone’, waarmee iPhone-gebruikers vanaf elke computer kunnen zien waar hun telefoon is. 

Op de online kaart zagen ze dat de man in een auto kriskras door delen van Zeeland reed. De politie zette de achtervolging in en kon hem zo eenvoudig traceren. Op de Keersluisbrug in Vlissingen zagen agenten de dief in een taxi zitten. Ze reden de wagen klem en arresteerden hem. De vrouw kreeg haar gestolen spullen weer terug. 

  1. Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan
    PREMIUM

    Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan

    VLISSINGEN - Dit wordt de zomer van de smalle stranden. Van zand zonder loopplanken, van zoeken naar prullenbakken en van strandhuisjes die noodgedwongen moeten verhuizen. Oorzaak: vanwege de stikstofcrisis kan het strand niet worden opgespoten. Intussen knabbelt de zee onvermoeibaar aan het Zeeuwse strand. Op veel plekken is het al akelig smal geworden. ,,Misschien moeten we van bepaalde stukken strand gaan zeggen: bij hoog water niet gebruiken.”