Volledig scherm
The Reverend Shawn Amos © Thomas Bown

Dit is er te doen op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen

VLISSINGEN - Het Bevrijdingsfestival Zeeland heeft zijn programma voor zondag 5 mei rond. Onder meer de Zeeuwse band The Juke Joints en de Amerikaanse blueszanger The Reverend Shawn Amos zijn aan de line-up toegevoegd.

Beide acts zijn te zien op het Roosevelt Podium, dat op de Oude Markt in Vlissingen komt en vooral in het teken staat van blues- en rootsmuziek. Daar treden ook Vincent Slegers, Boogie Beasts, Gino & The Bulldoze Band en Sean Preston & The Loaded Pistols op. 

Een ander podium is de Sena Performers Stage, op het Bellamypark. Daar is aanstormend muziektalent te verwachten. De opvallendste namen zijn rapper Jiri11, singer-songwriter Teske en het excentrieke hiphoptrio Fata Boom.

Volledig scherm
Fata Boom © Oxiea Villamonte

Na het succes van vorig jaar keert Liberty Peach 's middags terug op het ‘Malala Plein’ (Nieuwendijk), met optredens van DJ Leesa, Double J, Alan Serano, Tempo, Isabel Provoost, Stiekz en Team Peach. 's Avonds is daar het 100% NL Meezingfeest.

Het Zeeland Podium in de Coosje Buskenstraat biedt ruimte aan Zeeuwse acts, met de winnaars van de Kunstbende, de deelnemers aan Popaanzee Gold, de Zeeuwse Belofte en Smelly Kitchen.

Davina Michelle

Eerder was al bekendgemaakt dat Davina Michelle, Maan, Kraak & Smaak, Jamaram, Cookies And Cream en Martijn Fischer op het hoofdpodium op het Bellamypark worden verwacht. Ook was al onthuld dat 's avonds bij Liberty Dance in de Spuikom de DJ's Rene Amesz, Deepend en Curbi draaien.

Naast de optredens op de zeven podia is er het Plein van de Vrijheid. Verder wordt voor de kinderen een apart programma samengesteld.

Kijk voor de volledige line-up en tijden op bevrijdingsfestivalzeeland.nl.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hanny beleefde de bevrijding in Goes: ‘Zulke lieve mensen bij wie we waren ondergedoken’
    PREMIUM

    Hanny beleefde de bevrijding in Goes: ‘Zulke lieve mensen bij wie we waren ondergedo­ken’

    GOES - Dit is het veertiende deel van de serie waarin Zeeuwse ooggetuigen verhalen over hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag vertelt Hanny Schoonwater-Schell (1929) uit Nijmegen over haar gedwongen vakantie in 1944 in Goes: ,,Een man zag het jachtvliegtuig aankomen en riep ‘ga liggen’. Mijn zus deed dat meteen, met haar baby’tje onder zich. Retteketet hoorde je, er werd op de locomotief gemikt.”