De familie Blok uit Oost-Souburg mag na twee weken quatantaine weer naar buiten.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Blok uit Oost-Souburg mag na twee weken quatantaine weer naar buiten. © Lex De Meester

Dodelijk coronavirus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’

OOST-SOUBURG - De boodschappen hoeven niet meer aan de voordeur te worden gehangen, de mondkapjes mogen af. De verplichte quarantaine van de familie Blok uit Oost-Souburg zit er op, het avontuur nog lang niet. Van opluchting is nog geen sprake. ,,Hoe reageren mensen als ik moet kuchen in de supermarkt? Raken ze dan in paniek?”, is een van de vragen waar Henry Blok nog mee worstelt. ,,Ik hoop niet dat mensen keihard wegrennen als ze me zien.”

Henry, Sisi en Quintius Blok gaven het coronavirus de afgelopen weken een Nederlands gezicht.  Ze zaten wekenlang opgesloten in een appartementje in Wuhan, de Chinese miljoenenstad waar het coronavirus uitbrak. Waar andere Nederlanders kozen voor de anonimiteit, wilde Henry graag zijn verhaal doen. Hij werd benaderd door talkshows, gaf interviews aan landelijke media en deed uitgebreid verslag in deze krant. 

En ook deze zondag, de eerste dag dat hij weer vrij man is, is het een komen en gaan van cameraploegen. Maar Blok is voorzichtiger geworden. ,,Ik wil niet dat mijn huis wordt gefilmd. Als iedereen weet waar ik woon, kun je er donder op zeggen dat er straks rotte eieren tegen de ramen worden gegooid, zeker als het virus ook Nederland bereikt.”