Volledig scherm
Berkenhof Tropical Zoo won de titel al zeven keer en werd ook dit jaar verkozen tot Leukste Uitje van Zeeland. © Johan Van Der Heijden

Drie Bevelandse en een Walcherse attractie in de race voor ‘leukste uitje’

VLISSINGEN - Drie Bevelandse en een Walcherse attractie maken kans op de titel ‘leukste Uitje van 2020'. Het gaat om speelboerderij ‘t Klok’uus in 's-Heer Arendskerke,  de Stoomtrein Goes-Borsele, Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme en het Zeeuws Maritiem MuZEEum in Vlissingen.

ANWB-leden konden hun stem uitbrengen en zo aangeven welke uitjes zij in Zeeland het leukst vinden. Er zijn landelijk in totaal 100 uitjes in de race voor de titel ‘Leukste uitje 2020’, verdeeld over verschillende categorieën. Tijdens de stemronde van deze ANWB-verkiezing brachten ANWB-leden in totaal 80.000 stemmen uit op de uitjes die zij het meest waarderen, in de provincie, over de grens en landelijk. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens negen feestelijke bijeenkomsten in de periode van 20 januari tot en met 30 januari 2020.  

De ANWB houdt de verkiezing voor de tiende keer. Berkenhof Tropical Zoo won de (Zeeuwse) titel inmiddels al zeven keer. 

 1. De oude Cor en de jonge Marijn hebben een vriendschap voor het leven
  PREMIUM
  VIDEO

  De oude Cor en de jonge Marijn hebben een vriend­schap voor het leven

  VLISSINGEN ,,Daar zitten we dan weer‘’, zegt Marijn als hij in de stoel ploft naast zijn grote vriend Cor. ,,Ga zitten, dan kunnen we lekker pitten”, reageert Cor adrem. Marijn Heijstek komt al ruim een jaar om de twee weken langs. Hij is met zijn elf jaar de jongste vrijwilliger van WVO Zorg. Cor is dementerend en woont in zorgcentrum Scheldehof. Hij leerde Marijn kennen toen hij met zijn klas kerstkaarten uitdeelde.
 2. Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Oosterschelde met een dam!’
  PREMIUM
  POLL

  Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Ooster­schel­de met een dam!’

  COLIJNSPLAAT - Het is een radicaal idee. Splits het Nationaal Park Oosterschelde in het midden door een dam. Behoud het water ten westen van de Zeelandbrug als natuurgebied. Laat het oostelijk deel langzaam verzoeten, zodat de landbouw royaal over zoet water kan beschikken. Leg op de dam naast de Zeelandbrug twee rijbanen aan en voìla, er ligt een vierbaansweg tot aan Zierikzee. Het idee van Siebe Kramer, voorzitter Nationaal Park Oosterschelde, krijgt veel bijval.
 3. Psychiatrische patiënten dreigen dupe te worden van bezuinigingen door Vlissingen
  PREMIUM

  Psychiatri­sche patiënten dreigen dupe te worden van bezuinigin­gen door Vlissingen

  VLISSINGEN – Honderd cliënten van Zeeuwse Gronden, een instelling voor psychiatrische gezondheidszorg, dreigen de dupe te worden van bezuinigingen. Volgens directeur Jan van Blarikom van Zeeuwse Gronden wil de gemeente Vlissingen – die als centrumgemeente verantwoordelijk is voor beschermd wonen – volgend jaar minder geld uittrekken voor patiënten die buiten een instelling wonen. De instelling slaat alarm.