Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Drukte op Zeeuwse wegen door verkeer richting de kust

VLISSINGEN - De Zeeuwse wegen stroomden vanochtend hard vol met automobilisten die nog een dagje willen genieten van de zon op het Zeeuwse strand. En het bleef lange tijd druk: op de A58 tussen Bergen op Zoom en de afrit Kapelle begon de file pas rond 15.00 uur af te nemen. Rond 15.40 uur kon iedereen weer doorrijden.

Volledig scherm
De situatie op de weg om 12.45 uur. Toen stond er 30 kilometer tussen Bergen op Zoom en de afrit Kapelle. © ANWB

De file op de A58 komt onder andere door rommel op de rijbaan ter hoogte van knooppunt de Poel, bij Goes. Op het hoogtepunt stond er meer dan dertig kilometer op de Zeeuwse snelweg, waardoor reizigers ongeveer 45 minuten vertraging opliepen.

Verder was het op de N57 van Middelburg naar de Brouwersdam de hele dag druk. Urenlang stond er een file van ongeveer vier kilometer, wat ongeveer tien minuten vertraging opleverde. Ook de N59 op Schouwen-Duiveland richting Zierikzee stond geruime tijd vol.

Op de N256 tussen Goes en de afrit Kortgene stond 's morgens een file die voor veel vertraging zorgde. In de middag ontstond de file (ongeveer vier kilometer) nog een keer.

Volledig scherm
De situatie op de weg om 11.08 uur © ANWB
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Even zwaaien
is niet genoeg
    PREMIUM
    COMMENTAAR

    Even zwaaien is niet genoeg

    Zwaai naar ons! Deze hartenkreet komt van bewoonster Lilly van Amstel van het verzorgingshuis van SVRZ aan het Noordbolwerk in Middelburg. In een filmpje op YouTube vraagt zij om de eenvoudigste vorm van contact met passerende Middelburgers. Even naar elkaar zwaaien. Dat helpt tegen de vereenzaming van de ouderen. Die is groot: ‘…als iemand zwaait is dat het waard om wakker voor te worden.’ Deze uitnodiging is een schrijnend signaal. Dat zwaaien is leuk en aardig, maar het lost het probleem niet op.