Volledig scherm
De ingang van de Westerscheldetunnel © lex de meester

Dubbel betalen hoeft niet: geen kilometerheffing in Westerscheldetunnel

MIDDELBURG - Vrachtwagenchauffeurs hoeven straks geen kilometerheffing te betalen in de Westerscheldetunnel. Er is daar straks dus geen sprake van ‘dubbel betalen’. 

Dat antwoordt het dagelijks bestuur van de provincie op vragen van het CDA in Provinciale Staten. Het kabinet is bezig met de invoering van rekeningrijden voor vrachtverkeer. Wanneer dat ingaat, is nog niet duidelijk; zeker niet voor 2023. Het CDA vroeg zich alvast af of het huidige toltarief van de Westerscheldetunnel naar beneden gaat als vrachtwagens moeten betalen om over drukke wegen - en mogelijk dus ook door de tunnel - te rijden. Maar dat hoeft niet, antwoorden Gedeputeerde Staten. Die hebben bij het Rijk voor elkaar gekregen dat de tunnelweg niet wordt opgenomen in de lijst wegen waar straks betaald moet worden.

Overigens denken alle provincies mee over de wegen waarop de heffing wordt ingevoerd, schrijven GS. In principe gebeurt dat op alle snelwegen - in Zeeland dus op de A58. Maar om sluipverkeer tegen te gaan, kunnen ook omliggende N-wegen onder de heffing vallen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement