Aspirant-wethouder René de Visser (links, SGP) en Marcel Steketee (HVV) zochten elkaar direct op nadat bekend werd dat ze respectievelijk vier en drie zetels hadden gehaald bij de gemeenteraadsverkiezingen in Veere. VVD’er Jan te Veldhuis is aangesteld als informateur om de coalitieonderhandelingen te leiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Aspirant-wethouder René de Visser (links, SGP) en Marcel Steketee (HVV) zochten elkaar direct op nadat bekend werd dat ze respectievelijk vier en drie zetels hadden gehaald bij de gemeenteraadsverkiezingen in Veere. VVD’er Jan te Veldhuis is aangesteld als informateur om de coalitieonderhandelingen te leiden. © Emile Calon

Een informateur aan de onderhandelingstafel: ‘Zo wek je vertrouwen’

VLISSINGEN - Politiek coryfeeën duiken overal op als leider van coalitieonderhandelingen. Zo’n extern informateur wekt vertrouwen, is de gedachte in steeds meer Zeeuwse gemeenten. Onzin, vinden anderen. ,,We kunnen het prima zelf.”

 1. 38 jaar oud en vier jaar niet echt getraind, maar Niels Hopmans is het scoren nog niet verleerd
  PREMIUM
  Zaterdag 3B

  38 jaar oud en vier jaar niet echt getraind, maar Niels Hopmans is het scoren nog niet verleerd

  Tholense Boys verschafte zich wat meer lucht in de degradatiestrijd met een 0-2 zege bij directe concurrent SKNWK. De teruggehaalde Niels Hopmans zorgde voor de bevrijdende tweede treffer. Bovenin deed MOC’17 goede zaken. De formatie van Remco van Haaren versloeg Halsteren met 3-1 en zag concurrent Prinsenland op 0-0 blijven steken bij De Jonge Spartaan. Kogelvangers pakte een driepunter tegen Kruiningen: 1-0.
  Tholen
 2. Herenhuis van Jacques en Saskia, met cafeetje in de tuin én inpandig appartement, staat te koop
  PREMIUM
  dag huis!

  Herenhuis van Jacques en Saskia, met cafeetje in de tuin én inpandig apparte­ment, staat te koop

  Toen Weststraat 7 in 2003 aan Jacques en Saskia Lockefeer werd aangeboden, moesten ze even goed nadenken. Er zat namelijk nogal wat werk in dit grote herenhuis in het centrum van Axel. Maar de beslissing om het te kopen, bleek één van de beste ooit. Nu, twintig jaar later, staat er een pracht van een huis -met cafeetje én inpandig appartement- waarin alle moderne comfort is gecombineerd met het historische karakter. Aan het woord is Saskia.
  Axel