Eerste Digital Detox Donderdag is een 'klein succes'

VIDEOELLEWOUTSDIJK - Een hele dag digitaal ontgiften is - midden in de week - misschien een beetje teveel gevraagd voor de gemiddelde werkende mens. Tot die conclusie komt kunstenaar Rem van den Bosch uit Ellewoutsdijk na zijn eerste Digital Detox Donderdag.

,,Dertien mensen hebben op afstand meegedaan en gedurende de dag zijn er drie of vier mensen langs geweest", vertelt hij. Van den Bosch heeft zelf uiteraard wel de hele dag, tussen 10.00 en 16.00 uur, zonder elektronica zoals z'n smartphone doorgebracht. ,,Het lot hielp een handje. Je verzint het niet, maar omdat ze hier in het dorp het riool vernieuwen, is er om tien voor tien een kabel geraakt waardoor half Ellewoutsdijk zonder stroom zat!"

Volledig scherm
Rem van den Bosch lust zijn telefoon soms rauw. © Facebook Rem van den Bosch

Ondanks de lage opkomst spreekt hij van een 'klein succes'. ,,Volgende week houden we 's avonds van 18.00 uur tot 21.00 een Digital Detox Donderdag. Mijn vriendin kookt zelfgemaakte biologische goulashsoep en uit ervaring kan ik vertellen dat die erg lekker is." Wie mee wil doen, kan het beste  een mailtje sturen naar remvandenbosch@gmail.com. Kosten: 15 euro. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws gezin wil zo snel mogelijk Wuhan verlaten:  ‘Weg uit deze gevaarlijke omgeving’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws gezin wil zo snel mogelijk Wuhan verlaten: ‘Weg uit deze gevaarlij­ke omgeving’

    WUHAN - Henry, Sisi en Quintius Blok uit Oost-Souburg willen zo snel mogelijk weg uit de Chinese miljoenenstad Wuhan waar het dodelijke coronavirus voor het eerst werd aangetroffen. Het Zeeuwse gezin zit al dagenlang opgesloten in hun appartement, midden in het centrum van de spookstad. Ze hebben contact opgenomen met de Nederlandse ambassade in Peking en het ministerie van Buitenlandse Zaken. ,,Ik wil ons niet onnodig langer in een gevaarlijke omgeving laten zitten”, laat Blok dinsdagmiddag weten.