Volledig scherm
© Thinkstock

Eerste sneeuwbuien van 2020 trekken over Zeeland

VLISSINGEN - Een sneeuwpop maken of sleetje rijden zit er waarschijnlijk niet in, maar rond het middaguur trokken vandaag de eerste sneeuwbuien van 2020 over Zeeland. 

In Vlissingen begon het om 12.00 uur te sneeuwen. Ook in Zeeuws-Vlaanderen regent het sneeuwvlokken. Maar helaas voor sneeuwliefhebbers blijft het witje goedje niet liggen. De temperatuur is een paar graden boven nul, waardoor de sneeuw meteen weer oplost. Toch is het oppassen als je de weg op gaat, want het kan plaatselijk glad zijn.

De sneeuwzone trekt over het zuiden en midden van het land. Lokaal kan het plaatselijk wit worden, in Limburg kan zelfs een sneeuwlaag van enkele centimeters ontstaan. De sneeuwbuien zullen aan het eind van de middag Zeeland weer verlaten.

Records

Ondertussen gaat afgelopen maand de boeken in als natste februarimaand sinds de weermetingen in 1901 begonnen. Volgens Weeronline viel tot nu toe in het hele land gemiddeld 142 millimeter neerslag. Normaal valt in februari 55 millimeter water. In 1946 viel ook veel regen: 138,6 millimeter. In 2002 was het 129,3 millimeter.

Het was ook de op één na zachtste februarimaand sinds 1901. Het was gemiddeld 7,2 graden, terwijl het normaal gemiddeld 3,3 graden is in februari. Nummer één blijft 1990 met 7,6 graden.