Volledig scherm
PREMIUM
Vorige week werd het nieuwe beeldmerk van de innovatiehotspot Zeeland in Vlissingen onthuld. Foto Frank Balkenende © Frank Balkenende

Eindelijk serieus geld voor innovatie in Zeeland

Het Rijk heeft Zeeland een dikke envelop met inhoud gegeven: 35 miljoen euro als bijdrage voor projecten die de Zeeuwse economie versterken. Zelf leggen (Zeeuwse) partijen er nog eens 60 miljoen bij. Deze week vijf voorbeelden van projecten die hiervan profiteren.

VLISSINGEN - Dankzij de regiodeal die Zeeland met het Rijk heeft gesloten, komt er eindelijk een serieuze klap geld om innovatie aan te jagen. Tot 2022 is er anderhalf miljoen euro beschikbaar. Het is de bedoeling dat regionale partijen, dus mede ook bedrijven die willen doorgroeien, er eenzelfde bedrag in steken.

Stuwende kracht achter economische vernieuwing is Dockwize, de in Vlissingen gevestigde maar voor heel Zeeland werkende innovatiehotspot waarin Dok41 en de Kenniswerf Zeeland opgaan en waaraan de HZ University of Applied Sciences en ontwikkelingsmaatschappij Economische Impuls Zeeland zich verbinden. De laatste twee sluiten zich bij regisseur Dockwize aan door respectievelijk onderzoek en financiering van innovaties te leveren.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement