Volledig scherm
© ANP XTRA

Eis: verlenging tbs voor misbruiker van Zeeuwse jongens

MIDDELBURG – Zowel de officier van justitie als de advocaat als de 40-jarige M. van der B. uit Den Haag waren het dinsdag roerend met elkaar eens: de tbs met voorwaarden, die Van der B. kreeg voor zedendelicten met jongens uit onder meer Zeeland, moet met twee jaar worden verlengd.  

Met Van der B., die momenteel in een inrichting in Assen verblijft, gaat het wel de goede kant op. Als alles gaat zoals gepland is het risico dat hij nog eens een pedoseksueel zedendelict begaat laag. Daar kan de komende twee jaar aan gewerkt worden. 

Van der B. werd in 2017 veroordeeld wegens vijftien zedendelicten met jongens in de leeftijd van dertien tot zestien jaar. De zaak kwam aan het rollen toen een moeder uit Zierikzee vermoedde dat haar dertienjarige zoon slachtoffer dreigde te worden van zijn activiteiten en de politie inschakelde. Toen bleek dat Van den B., die zich via Instagram veel jonger voordeed dan hij was, contact zocht met jonge jongens. Met een Vlissingse jongen verbleef hij in een hotel en hij reisde met hem naar Duitsland, waar hij destijds woonde. 

Behalve met de Zeeuwse jongens had de man nog seksuele  contacten met jongens uit Duitsland, België en plaatsen rond Arnhem. In 2006 en 2007 werd hij ook al eens veroordeeld voor dergelijke zedendelicten.