Volledig scherm
Emin Araftpoor. © Nicolai Peter

Emin (17) uit Terneuzen doet mee aan 'de Olympische Spelen van de biologie'

TERNEUZEN - Emin Araftpoor (17) uit Terneuzen hoort bij de beste biologieleerlingen van het land. Hij is met drie anderen geselecteerd om volgende maand deel te nemen aan de Internationale Biologie Olympiade in de Iraanse hoofdstad Teheran.

Voor Emin was het woensdag dubbel feest. De vwo'er van het Zeldenrust Steelant College in Terneuzen hoorde dat hij cum laude geslaagd was voor zijn examen, én hij kreeg bericht dat hij mee mag doen aan wat hij zelf noemt 'de Olympische Spelen van de biologie'. 

Emin vindt biologie één van de belangrijkste vakken die er zijn. ,,Het gaat over hoe mensen leven, over de natuur en over ecologie." Hij gaat na de zomervakantie biochemie en biotechnologie studeren in Gent.  

1400 pagina's

Aan de wedstrijd in Iran doen bollebozen uit zeventig andere landen mee. Emin voelt zich vereerd, maar deelname aan de olympiade betekent ook dat hij de komende weken hard moet studeren.  ,,Ik moet 1400 pagina's leren. Maar dat vind ik het waard. Ik doe het niet voor mezelf, maar als onderdeel van het Nederlandse team. Het wordt intensief, maar ook heel mooi."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement