En de populairste Zeeuwse babynamen zijn...

VLISSINGEN  - De populairste babynamen in Zeeland zijn Jan en Johanna. Dat blijkt uit de gegevens over 2017, die de Sociale Verzekeringsbank (SVB) donderdagavond bekend maakte. Landelijk zijn Noah en Emma de meest gekozen namen.

Volledig scherm
© Thinkstock

De SVB betaalt de kinderbijslag uit en heeft daarom inzage in alle namen van pasgeboren kindjes. Zeeland heeft opvallende nummer 1-noteringen, zowel voor de meisjes als voor de jongens. Johanna, de naam die in het totaaloverzicht op plaats 99 staat, is nummer 1 in Zeeland. De meest populaire jongensnaam in Zeeland was Jan. Deze staat in de totaallijst op plaats 27. 

Bij de jongens volgt daarna de naam Cornelis. Ook Johannes en Marinus komen in de top tien terug. Bij de meisjes is Maria ook populair.

De volledige top tien uit onze provincie:

Jongensnamen

1. Jan
2. Cornelis
3. Sem
4. Lucas
5. Finn
6. Johannes
7. Levi
8. Milan
9. Marinus
10. Noah

Meisjesnamen

1. Johanna
2. Emma
3. Anna
4. Eva
5. Sophie
6. Fenna
7. Maria
8. Adriana
9. Liv
10. Evi

Het totaaloverzicht is hier te vinden.

Volledig scherm
De populairste jongens- en meisjesnamen per provincie. © Sociale Verzekeringsbank
De PZC nieuwsapp, download ‘m gratis!
Altijd het laatste nieuws op je smartphone. Klik hier voor iOS of hier voor Android!
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.