Volledig scherm
Martin Bos (tweede van links) bij zijn installatie in de Staten © Lex De Meester

Ergernis over ‘onzin’ van Statenlid Forum voor Democratie

MIDDELBURG - Steeds meer Statenleden beginnen zich te ergeren aan de bijdragen van Martin Bos van Forum voor Democratie. Hij werd vrijdag op de vingers getikt door voorzitter Kees van den Berge (SGP) van de commissie bestuur, Statenlid Ger van Unen (SP) en gedeputeerde Jo-Annes de Bat (CDA).

Bos heeft er een handje van om vragen aan het provinciebestuur in te leiden met lange betogen vol Forumstandpunten over andere onderwerpen. Voor hij vrijdag toekwam aan zijn vraag over het nieuws van de dag, stelde hij eerst dat oktober als een zwarte maand is begonnen en hekelde hij het evenement Black Achievement Month en het besluit van Middelburg over roetveegpieten bij de intocht. Tot twee keer toe moest Van den Berge hem aansporen zijn vraag te stellen. Die ging over het besluit van Middelburg om zich kandidaat te stellen als kernlocatie voor asielzoekersopvang in Zeeland.

,,U heeft de mond vol van democratie”, reageerde Van Unen, ,,maar daar gaan wij dus helemaal niet over.” Ze kreeg bijval van De Bat  die het ‘onzin’ noemde dat Bos er ook nog de stikstofkwestie bij haalde. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement