Even schrikken bij AH XL: ‘Alles ging op zwart’

videoVLISSINGEN – Weer was het raak bij Albert Heijn. De kassa’s van de supermarktketen startten niet meer op. Sommige filialen bleven daardoor helemaal dicht, bij andere - zoals de AH XL in Vlissingen - konden klanten via de zelfscan toch nog geholpen worden.

Bij binnenkomst van de Albert Heijn XL in Vlissingen worden klanten door een medewerker meteen op de storing gewezen. Bij de kassa’s is het rustig. Iedereen staat bij de zelfscan. Zonder die zelfscan had de winkel niet open gekund zegt filiaalmanager Jack van Oers. ,,Dan hadden we een probleem”, zegt hij. ,,Het is balen dat de techniek ons weer in de steek laat. Onlangs hadden we tijdens het pinksterweekend ook al een pinstoring. Onze klanten passen zich gelukkig goed aan. Normaal hebben we nu vier caissières aan de kassa’s zitten, die helpen de mensen nu met de zelfscan. Klanten met cash, moeten we helaas teleurstellen.”

Een aantal klanten kijkt wat vragend naar de zelfscan. Zo ook Robert Schets. Hij gebruikt normaal nooit de zelfscan. ,,Ik hoorde vanmorgen op het nieuws dat de storing er was”, zegt hij. Met een volle mand komt hij bij de zelfscan. ,,Ik hoop maar dat het lukt.”

De medewerkster bij de ingang vangt alle klanten op. Sommigen hebben geen idee hoe de zelfscan werkt. ,,Zelfscan? Ik gebruik die nooit”, krijgt ze naar haar toe. Gelukkig gaan de meesten wel goed met de situatie om. ,,Bijna iedereen gaat akkoord met de situatie”, zegt ze. ,,Eén iemand draaide zich om omdat hij geen cash geld bij had. Ik merk van veel klanten dat ze het op het nieuws hadden gehoord. Dat scheelt.”

Rond 09.45 uur komt Van Oers naar haar toe. ,,Je kan weer door,” zegt hij tegen haar. De storing is na zo’n anderhalf uur verholpen.

Volledig scherm
Een medewerkster van de AH XL staat een klant terzijde bij de zelfscan-afdeling. © Cris Sohier
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.