Ter Reede in Vlissingen is aangewezen als experimenteer-instelling en laat sinds twee weken daarom al wel bezoek toe.  Huub Tilroe krijgt hier bezoek van zijn dochter Marjon.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter Reede in Vlissingen is aangewezen als experimenteer-instelling en laat sinds twee weken daarom al wel bezoek toe. Huub Tilroe krijgt hier bezoek van zijn dochter Marjon. © Lex de Meester

Familielid mag verpleeghuis vanaf maandag bezoeken, maar meeste Zeeuwse zorgcentra zijn er nog niet klaar voor

MIDDELBURG - Familie mag mag vanaf maandag vader, moeder, broer of zus in het verpleeghuis bezoeken. Niemand moet zich die dag echter rijk rekenen. De meeste Zeeuwse zorginstellingen zijn nog bezig om hun gebouw coronaveilig in te richten. Ze krijgen daarvoor tot 15 juni de tijd.

Verpleeghuis Ter Reede van WVO Zorg laat bij wijze van proef sinds enkele weken onder voorwaarden bezoek toe. Ter Reede blijkt ook de komende tijd de experimenteerinstelling, zegt bestuurder Angela Bras van zorgaanbieder SVRZ, die namens alle zorginstellingen spreekt. Welke andere zorgcentra binnenkort de deuren openen voor familie wordt maandag bekend. ,,Ik weet bijvoorbeeld dat Cederhof in Kapelle zo goed als gereed is, maar een aantal andere zorglocaties is nog druk bezig.”

  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.