File op de snelweg A58 richting Vlissingen ter hoogte van Rilland.
Volledig scherm
File op de snelweg A58 richting Vlissingen ter hoogte van Rilland. © Johan van der Heijden

Files richting de Zeeuwse stranden

UpdateVLISSINGEN - Op de toegangswegen richting de Zeeuwse stranden was het vanochtend erg druk. Er stond file op de snelweg A58 richting Vlissingen, op de Rijksweg N57 in beide richtingen en op de N59 richting Burg-Haamstede.

Op de snelweg A58 richting Vlissingen stond op het hoogtepunt rond 11.30 uur zo'n 11 kilometer file. Die file werd veroorzaakt door een ongeval. Daarvoor moest de snelweg enige tijd afgesloten worden. Verkeersdeelnemers moesten rekening houden met ongeveer een uur vertraging.

Verkeersdeelnemers zochten hun uitvlucht naar de Rijksweg N289, die parallel langs de snelweg loopt. Maar ook op die parallelweg werd het druk. Tussen Woensdrecht en Rilland ontstond er zo'n 4 kilometer file.  

N57 richting Brouwersdam

De verkeersopstopping op de Rijksweg N57 richting Brouwersdam was rond het middaguur zo'n 16 kilometer lang. Met name bij de aansluiting met de A15 bij Rockanje was het druk met vakantieverkeer. Ook in de andere rijrichting was het druk op de N57. Tussen Middelburg-Noord en Serooskerke stond zo'n 2 kilometer file.

N59 richting Burgh-haamstede

Op de Rijksweg N59 tussen Hellegatsplein en Burgh-Haamstede stond aan het einde van de ochtend nog eens 10 kilometer file. De vertraging bedroeg ongeveer een kwartier. 

De drukte heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met strandgangers die willen genieten van het mooie Hemelvaartsweer. De voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland, Jan Lonink, zei eerder al tegen de PZC dat hij er rekening mee hield dat met Hemelvaart mensen de stranden zouden opzoeken. Mede daarom werd besloten om de boulevard van Vlissingen af te sluiten voor auto's.