Volledig scherm
PREMIUM
De finalisten van Filmstarz 2019: Jorge Lopes & Benjamin Samson, Michèle Soudijn en Levi Oreel. © Els Swart

Filmstarz viert 10-jarig bestaan met elf extra prijzen

VLISSINGEN - Het Zeeuwse project Filmstarz bestaat tien jaar. Dat wordt gevierd door volgende maand extra prijzen uit te reiken in elf categorieën. Alle films die tussen 2010 en 2018 bij Filmstarz zijn gemaakt, komen daarvoor in aanmerking.

Bij Filmstarz, een initiatief van Stichting Filmalot (voorheen Cavak), krijgen beginnende regisseurs de kans hun eerste korte film te maken. Na een uitgebreide procedure worden drie filmmakers met het beste idee gekozen. In de zomerperiode nemen zij hun film op, waarna de montageperiode volgt. In november gaat het resultaat in première. Tijdens het maandenlange traject worden de regisseurs begeleid door coaches.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jonge studentondernemers verkopen dé oplossing voor regendruppels op je bril

    Jonge studenton­der­ne­mers verkopen dé oplossing voor regendrup­pels op je bril

    MIDDELBURG - Waarom is het stampertje in je cocktail van plastic en niet van hout? Hoe voorkom je dat je niets meer kan zien, omdat er regendruppels op je bril blijven hangen? Ook zo’n hekel aan het dekbed dat voortdurend verschuift in je hoeslaken? Het zijn slechts drie problemen waar jonge studentondernemingen dé oplossing voor hebben gevonden. Vrijdag presenteren 23 van de ‘start-ups’ hun product op de Markt in Middelburg.