Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Frauderende ex-topman Ziekenhuis Walcheren Rob Zomer moet cel in

MIDDELBURG - Oud-directeur van Ziekenhuis Walcheren Rob Zomer moet vier maanden de gevangenis in. De rechter veroordeelde hem in hoger beroep tot twaalf maanden, waarvan 8 voorwaardelijk, wegens valsheid in geschrifte en belastingfraude.  Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in hoger beroep een gevangenisstraf van achttien maanden (zes voorwaardelijk). De belastingfraude hield verband met de wachtgeldregeling van Zomer.

Zomer ontving het wachtgeld nadat hij in februari 2009 vertrok als directeur van het ziekenhuis. Hij kreeg daarna een nieuwe baan, maar gaf volgens de aanklager van het OM bijna vier jaar die inkomsten niet op. Dat, terwijl hij volgens de regels zijn nieuwe salaris had moeten verrekenen met zijn wachtgeld (dat betaald werd uit gelden voor de gezondheidszorg). Volgens het OM streek Zomer op die manier tussen de twee en drie ton op. Zomer werd ingehuurd via een interim- en adviesbureau (een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde NV).

  1. Nieuw boek stelt predikant Wim Jansen gerust: ‘Ik wil dit gezegd hebben’
    PREMIUM

    Nieuw boek stelt predikant Wim Jansen gerust: ‘Ik wil dit gezegd hebben’

    Wim Jansen was al eens in het ‘Vlammend Paradijs’. Nu is hij er weer, in dat verdwenen gehucht bij Terneuzen. Hij tekent er zijn vader en zichzelf in ‘O vader wij zijn samen geweest’. Jazeker, zijn nieuwe boek is belangrijk voor hem. Heel belangrijk. Wim Jansen: ,,Bij de voltooiing ervan had ik het gevoel: zo, dat heb ik in elk geval geschreven, want dit wil ik gezegd hebben.” Het stelt hem gerust: ,,Zeker als je weet dat een uiterst vervelende ziekte je bij de kladden heeft. Meneer K heeft zich op veel meer plekken uitgezaaid dan ik voor mogelijk hield.”