Francis De Smet, leidinggevende op de ic van Zorgsaam ziekenhuis in Terneuzen, in een kamer die weldra weer plek zal geven aan een patiënt.
Volledig scherm
PREMIUM
Francis De Smet, leidinggevende op de ic van Zorgsaam ziekenhuis in Terneuzen, in een kamer die weldra weer plek zal geven aan een patiënt. © Anne Hana

Gaat de zorg na corona in één adem door? Vergeet het maar: ‘Collega’s zijn toe aan rust en vrije tijd’

GOES / TERNEUZEN - Ja, nu weten we het wel: het is druk in de zorg. Maar hey, ze kiezen toch zelf voor dat werk? Nou, als je dat zegt, jaag je Francis in de gordijnen. ,,Normaal werken we niet op een cohort met maskers en spatbrillen op.” Zijn collega’s lopen op hun tandvlees. ,,Na corona hebben ze extra rust nodig. En niet om vier weken op het strand in Indonesië te gaan liggen.”

 1. Voor Kjeld is Afghanistan een trauma: ‘Ik heb niet kunnen afmaken waar ik voor ging’
  PREMIUM
  REPORTAGE

  Voor Kjeld is Afghanis­tan een trauma: ‘Ik heb niet kunnen afmaken waar ik voor ging’

  Tien jaar geleden diende Sergeant Kjeld Zwier uit Vlissingen in de Afghaanse provincie Uruzgan. De PZC volgde toen vijf Zeeuwse militairen die in het kader van de Navo-missie naar Afghanistan waren uitgezonden. Sergeant Kjeld, tweede luitenant Thijs en chauffeur Bushmaster Marc kijken terug op de vijf maanden dat zij daar dienden. Voor Kjeld eindigde de missie in een diep persoonlijk trauma.
 1. Samenvatting persconferentie: 'Versoepelen, maar wel met pauzeknop'
  Play

  Samenvat­ting persconfe­ren­tie: 'Versoepe­len, maar wel met pauzeknop'

 2. Reisbureau blij met nieuwe maatregelen: 'We zijn echt hard geraakt'
  Play

  Reisbureau blij met nieuwe maatrege­len: 'We zijn echt hard geraakt'