Volledig scherm
PREMIUM
Sheriff Jawo © Leunie Vercijs

Gambiaanse Goesenaar dreigt na tien jaar te worden uitgezet: ‘Hij gaat zijn dood tegemoet’

GOES - De Goese Gambiaan Sheriff Jawo woont al tien jaar in Nederland. Hij zou in januari volgend jaar gaan trouwen, maar  werd afgelopen augustus ineens van zijn bed gelicht door de Vreemdelingenpolitie. Sindsdien zit hij in detentie in Rotterdam. Zijn vriendin en vrienden doen er alles aan om de uitzetting van Sheriff te voorkomen. ,,Anders gaat hij zijn dood tegemoet.”

Sheriff Jawo kwam tien jaar geleden naar Nederland omdat hij gehuwd was met een Nederlandse vrouw. De problemen ontstonden nadat zijn toenmalige echtgenote van hem scheidde en hij opnieuw een verblijfsvergunning moest aanvragen. ,,Alleen had niemand hem dat verteld”, zeggen zijn huidige vriendin Leunie Vercijs en beste vriend Simon Bil uit Goes.  ,,Zijn aanvraag is tot op heden afgewezen en daar procederen wij tegen”, zegt Simon. Hij heeft de schrijnende situatie van Sheriff  inmiddels aangekaart bij verschillende autoriteiten; deze maand stuurde hij een epistel aan staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Mark Harbers.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement