Volledig scherm
Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven was maandag op werkbezoek bij Thermphos © Marcelle Davidse

Gedeputeerde en staatssecretaris leggen ruzie over openbaar vervoer bij

MIDDELBURG - Gedeputeerde Harry van der Maas (SGP, vervoer) en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66, Infrastructuur en Waterstaat) hebben de vrede getekend. Ze gaan binnenkort met elkaar om tafel om te praten over de toekomst van het openbaar vervoer in Zeeland.

,,Zou de staatssecretaris weten dat hier ook mensen wonen?”, sneerde Van der Maas vrijdag in de Statencommissie economie, naar aanleiding van de rijksnota over het OV in 2040. Daarop reageerde Van Veldhoven maandag met de vraag of de gedeputeerde wel alle pagina's had gelezen. Maandagavond hebben ze gebeld en besloten de boel niet te laten escaleren.

Het dagelijks provinciebestuur ziet af een gepeperde brief aan Den Haag. Van der Maas: ,,We moeten dit niet met brieven doen maar aan tafel. En we moeten vooral niet katten. Daar schieten we niks mee op.” Van Veldhoven heeft Van der Maas uitgenodigd voor een gesprek over de bereikbaarheid binnen Zeeland in de toekomst. ,,Daar ga ik graag op in. We moeten op zoek naar nieuwe, vraaggerichte concepten."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement