Volledig scherm
PREMIUM
Barbara Visser, staatssecretaris van Defensie, staat de pers te woord naar aanleiding van het besluit om de marinierskazerne niet naar Vlissingen te verhuizen. © ANP

Geen Marinierskazerne: ‘Alsof je partner vreemdgaat op Valentijnsdag’

PollMIDDELBURG - De mariniers komen definitief niet naar Vlissingen, heeft het kabinet vandaag besloten. ,,Op Valentijnsdag krijg je definitief de bevestiging dat je partner al langere tijd vreemd gaat”, omschrijft de Zeeuwse  VVD-fractievoorzitter Kees Bierens zijn gevoel bij het nieuws.

Vier weken geleden deed staatssecretaris al een eerste poging om de bouw van de kazerne te schrappen omdat ze zich grote zorgen maakt over de gevolgen die de verhuizing heeft voor de toekomst van het Korps Mariniers. De Zeeuwse en Vlissingse bestuurders reageerden furieus op het uitgelekte nieuws. Twee keer was er een ijzig overleg tussen Vissers en Zeeland. Maar zowel in Middelburg als in Den Haag toonden de Zeeuwen zich zeer onaangenaam verrast door de manier waarop ze door Defensie zijn behandeld.

  1. Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender
    PREMIUM

    Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender

    VLISSINGEN - Niemand ter wereld weet meer over het iconische gitaarmerk Fender dan Barrie van Ginneken uit Vlissingen. De medewerker van muziekwinkel Bax Music in Goes mag dat sinds deze week officieel zeggen. Van Ginneken (34) beantwoordde, onder tijdsdruk, 760 vragen over het instrumentenmerk foutloos en liet daarmee 5500 anderen achter zich. ,,Ik denk dat ik nu wel om een hoger salaris ga vragen.”