Volledig scherm
Corrine de Visser, moeder van de gehandicapte Thomas, kan haar zoon niet meer naar de auto tillen; ze is een actie gestart om geld in te zamelen voor aangepast vervoer waar hij met zijn rolstoel ingereden kan worden. Tot die tijd moet Thomas naar de auto toe kruipen. © Marcelle Davidse

Gehandicapte Thomas (13) hoeft niet langer te kruipen naar de auto

De droom van Corrine de Visser uit Goes is uitgekomen. Haar 13-jarige zoon hoeft niet langer te kruipen naar haar auto. In juli begon ze een crowdfundingsactie om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor een rolstoelbus. Vorige week vrijdag heeft ze haar doel bereikt. 

Haar zoon Thomas (13) is door een hersenbloeding meervoudig gehandicapt. De Visser kan hem door rug- en polsklachten niet meer de auto in tillen. Daarom moest de jongen zich telkens kruipend naar de auto begeven. Hij had daardoor eelt op zijn knokkels en er kwam regelmatig pus uit zijn knieën. En als zijn moeder naar een winkel ging, moest Thomas in de auto blijven wachten omdat zijn rolstoel niet mee kon met de auto.  

,,Straks komt de winter er weer aan, zo kan het toch niet langer", klonk de noodkreet van de moeder. Ze besloot een crowdfundingsactie op zetten. In de afgelopen twee maanden is er maar liefst 10.000 euro opgehaald. Er kwamen 434 donaties binnen. 

Verrast

,,Ik ben heel verrast, ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan." Sinds vorige week vrijdag staat de rolstoelbus voor de deur. ,,We zijn toen met z'n allen naar de Gamma geweest. Echt geweldig. Dat klinkt misschien stom, maar we konden voor het eerst met z'n allen op pad. Er ging een wereld voor ons open." 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement