Geintje van Danny Vera loopt uit de hand: Koningsbrug stroomt vol met 2000 toeschouwers

VIDEOMIDDELBURG - Het begon als een geintje: wat liedjes spelen op de plek waar zijn ouders vroeger een bloemenkiosk hadden. Maar het solo-optreden van Dany Vera op de Koningsbrug in Middelburg trok zondagmiddag veel meer mensen dan verwacht. 

Zo'n 2000 mensen waren afgekomen op gratis concert, dat onderdeel vormde van de Stadsfeesten Middelburg. Tot ver op de Turfkaai stonden mensen te luisteren naar de zanger.

,,Het begon als een geintje maar uh...het zijn wel echt heel veel mensen met die bruggen en shit. Volgend jaar doen we het nog een keer en dan bouwen we een echt podium!” Het concert is op de plek waar zijn ouders tientallen jaren een bloemenkiosk hadden. ,,Zo veel klanten hebben mijn ouders nooit gehad. Ja misschien in al die jaren bij elkaar.”

Tekst gaat verder onder video

Het optreden duurde van 14.00 tot 15.00 uur. Daarna traden Jack & Daniels (Paskal Jakobsen en Bas Kennis van Bløf) op voor de deur van Hard & Ziel, het eetcafé van Jakobsen, iets verderop aan de Turfkaai. Dat trok honderden bezoekers die na het optreden van Danny Vera doorliepen naar Hard & Ziel. Daardoor was ook de Turfkaai een tijd afgesloten voor het verkeer.

Danny Vera geniet momenteel vooral bekendheid door zijn hit Roller Coaster, waarmee hij inmiddels zeven weken in de Nederlandse Top 40 staat. Dat nummer speelde hij uiteraard ook. En hij sloot af met de belofte volgend jaar terug te keren op dezelfde plek. ,,Daar mogen jullie me aan houden.”

Volledig scherm
Honderden mensen op de Koningsbrug © Rolf Bosboom
Volledig scherm
Danny Vera op de Koningsbrug. © PZC
Volledig scherm
Honderden mensen op de Koningsbrug. © Rolf Bosboom
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hanny beleefde de bevrijding in Goes: ‘Zulke lieve mensen bij wie we waren ondergedoken’
    PREMIUM

    Hanny beleefde de bevrijding in Goes: ‘Zulke lieve mensen bij wie we waren ondergedo­ken’

    GOES - Dit is het veertiende deel van de serie waarin Zeeuwse ooggetuigen verhalen over hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag vertelt Hanny Schoonwater-Schell (1929) uit Nijmegen over haar gedwongen vakantie in 1944 in Goes: ,,Een man zag het jachtvliegtuig aankomen en riep ‘ga liggen’. Mijn zus deed dat meteen, met haar baby’tje onder zich. Retteketet hoorde je, er werd op de locomotief gemikt.”