Volledig scherm
MIDDELBURG De Davidsster op het hekwerk van de Portugeesjoodse begraafplaats aan de Jodengang in Middelburg © ruben oreel

Geld voor Joodse begraafplaatsen

DEN HAAG - Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft 2,5 miljoen euro uitgetrokken voor onderhoud en restauratie van Joodse begraafplaatsen. Een deel van dat geld komt in Zeeland terecht, zegt Eduard Huisman van het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap. 

Dat gaat samen met het ministerie een plan ontwikkelen voor ‘vergeten’ en bijzondere begraafplaatsen. Zeeland telt zes Joodse begraafplaatsen: twee in Middelburg en Vlissingen en één in Goes en Zierikzee. Welke begraafplaatsen met het geld worden opgeknapt, kan Huisman nog niet zeggen.

  1. Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de PZC-wisselbokaal over van Hafid Draoui?

    Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de P­ZC-wisselbo­kaal over van Hafid Draoui?

    HULST - Hafid Draoui (50) uit Hulst krijgt altijd even vleugels als hij terugdenkt aan het moment dat hij de PZC-wisselbokaal omhoog hield. ,,Het was een heerlijk gevoel.” De leraar Frans van het Reynaertcollege in Hulst werd vorig jaar uitgeroepen tot beste leraar van Zeeland. Nu geeft hij het stokje over: alle Zeeuwse middelbare scholieren kunnen vanaf vandaag weer zijn of haar favoriete docent nomineren.