Volledig scherm
Strijders van het Al-Nusra Front in Syrië in 2016; in dat jaar had de verdachte die dinsdag in Kapelle is aangehouden het land overigens al lang verlaten. © AFP

Gemist? 47-jarige Syriër uit Kapelle ook verdacht van executie | Agressief roofvogelpaar valt mensen aan in Ritthem

Het nieuws in Zeeland vandaag gemist? Geen probleem. Wij zetten de belangrijkste onderwerpen nog even voor je op een rij. Dit was het nieuws van donderdag 24 mei.

47-jarige Syriër uit Kapelle ook verdacht van executie 
De 47-jarige Syriër die dinsdag in Kapelle is aangehouden wordt naast lidmaatschap van een terroristische organisatie ook verdacht van moord als oorlogsmisdrijf. Hij zou hebben deelgenomen aan de standrechtelijke executie van een Syrische luitenant-kolonel in juli 2012. In Kapelle overheerst medelijden met het gezin van de man.

Agressief roofvogelpaar valt mensen aan in Ritthem (Premium) 
‘Oh ja die vogel’, schoot nog even door het hoofd van de Vlissingse Sandra Goedhart toen ze de Landbouwweg in Ritthem in fietste. Momenten later voelde ze een harde klap tegen haar achterhoofd. De dader heeft ze nooit gezien, maar ze heeft wel een vermoeden: de roofvogels waar ze via haar werk bij Buurtzorg al eens voor gewaarschuwd werd. 

Auto over de kop op A58 bij Kruiningen, snelweg poosje dicht

Op de A58 bij Kruiningen is vrijdagavond net na half zeven een auto over de kop geslagen. Daarbij zijn drie inzittenden gewond geraakt. Hulpdiensten rukten massaal uit en de snelweg werd een poosje afgesloten. 

Hogere opkomst in Zeeland tijdens Europese verkiezingen

In totaal 42 procent van de kiesgerechtigde Zeeuwen heeft donderdag gestemd tijdens de Europese verkiezingen. Dat is meer dan vijf jaar geleden (40 procent) en zelfs aanmerkelijk meer dan in 2009 (36,8 procent).

Prinses Beatrix haalt Vlissingse stadspicknick overhoop (Premium) 

Bijna had Hare Koninklijke Hoogheid prinses Beatrix lekker een vorkje mee kunnen prikken op de Stadspicknick in Vlissingen voordat ze het jubileumsymposium van het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen zou bezoeken. De picknick op de Oude Markt naast de Sint Jacobskerk wordt toch maar haastig verplaatst.

Lees jij de PZC nieuwsbrief al?
Elke dag het laatste nieuws vanzelf in je inbox. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief!
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement