Volledig scherm
Yvon Jaspers met boer Bastiaan. © BZV/ KRO-NCRV

Gemist? Boer Bas uit Boer Zoekt Vrouw krijgt aanzoek van ‘stadsliefde’ | Aantal Zeeuwse zorgstudenten stijgt spectaculair

Het nieuws in Zeeland vandaag gemist? Geen probleem. Wij zetten de belangrijkste onderwerpen van woensdag 11 september nog even voor je op een rij.

Aantal Zeeuwse zorgstudenten stijgt spectaculair (premium) - Het aantal Zeeuwse studenten dat kiest voor een opleiding in de zorg is flink gestegen. Scalda spreekt van een spectaculaire groei. HZ University of Applied Sciences heeft ook aanzienlijk meer aanmeldingen dan vorig jaar. “Zo’n extreme groei hadden we niet verwacht.”

Zeeuwse boer Bas uit Boer zoekt Vrouw krijgt aanzoek van ‘stadsmeisje’ -  Een Zeeuwse boer in ‘s lands populairste televisieprogramma Boer zoekt Vrouw, dat gebeurt niet zo vaak. Reden voor de provincie om op een ludieke manier in te haken op het feit dat landbouwer Bastiaan van ‘t Westeinde uit Wolphaartsdijk met de hulp van Yvon Jaspers aan een vrouw probeert te komen.

Engie ‘zeer verbaasd’ over razendsnel besluit voor aanleg zonnepark op locatie biovergister (premium) - Engie is ‘zeer verbaasd’ over het tempo waarmee Reimerswaal het licht op groen heeft gezet heeft voor de bouw van een zonnepark in de hoop daarmee de bouw van een biovergister in de Bathpolder te dwarsbomen. 

‘Stikstof ook probleem voor marinierskazerne in Vlissingen’ - De stikstofkwestie kan ook de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen blokkeren. De kazerne staat volgens RTL Nieuws op de lijst van 127 grote rijksprojecten die mogelijk te veel stikstof uitstoten. 

Vooral in Terneuzen veel uitstoot van broeikasgassen - De uitstoot van broeikasgassen is in de gemeente Terneuzen ruim vijf keer hoger dan het landelijk gemiddelde. In Borsele is dat twee keer hoger.

Lees jij de PZC nieuwsbrief al?
Elke dag het laatste nieuws vanzelf in je inbox. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief!
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement