Gemist? Gewonden bij ongeluk in Westerscheldetunnel | Vlissingse verdachte van verkrachtingen: ‘Het was ruige, maar nooit gedwongen seks’

Het nieuws in Zeeland vandaag gemist? Geen probleem. Wij zetten de belangrijkste onderwerpen van donderdag 17 oktober nog even voor je op een rij.

Twee gewonden bij ongeluk in Westerscheldetunnel, kilometerslange files

Twee personen zijn vanmiddag gewond geraakt bij een botsing in de westbuis van de Westerscheldetunnel (richting Terneuzen). Een automobilist reed achterop een bestelbus met aanhangwagen. Beide tunnelbuizen werden afgesloten, met kilometerslange files tot gevolg.

Zo ziet de nieuwe rotonde bij de entree van Vlissingen eruit

Automobilisten kunnen vóór zondagmorgen weer via de spoorovergang aan de Oude Veerhavenweg Vlissingen binnenrijden. De werkzaamheden om de nieuwe rotonde op rijksweg A58 aan te sluiten verlopen volgens schema.

Vlissingse verdachte van verkrachtingen: het was ruige, maar nooit gedwongen seks

Ja, ruige seks was het zeker, maar de 34-jarige Vlissinger ontkende donderdag voor de rechtbank dat hij ooit een vrouw hiertoe gedwongen had. Justitie beschuldigt hem van het meerdere malen verkrachten van zes vrouwen.

CZ: Zeeuwse zorg staat op zowat alle fronten onder druk

De zorg in Zeeland staat zwaar onder druk. Het tekort aan personeel zal de komende jaren alleen maar verergeren, de bereikbaarheid van zorg is bij noodgevallen op het platteland onvoldoende en er is te weinig ondersteuning en zorg beschikbaar voor ouderen.

Ziekenhuispersoneel ZorgSaam beraadt zich op acties: ‘animo voor staking is groot’

Het personeel van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen beraadt zich op acties, nu vier vakbonden hebben opgeroepen tot een landelijke staking op 20 november. Bij het ADRZ is er tot nu toe weinig animo.