Gemist? OR heeft radicaal plan: ‘Laat veerboot midden in Breskens aankomen | Taakstraf geëist tegen scoutingleider die kinderen brandmerkte

Het nieuws in Zeeland vandaag gemist? Geen probleem. Wij zetten de belangrijkste onderwerpen van dinsdag 22 oktober nog even voor je op een rij.

Twee personen met wapens opgepakt bij grote controle bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle

Twee personen zijn vandaag opgepakt voor wapenbezit bij een grootscheepse controle op bedrijventerrein De Smokkelhoek in Kapelle. De inval bij zes bedrijven op het terrein duurde de hele dag. Er werden daarnaast milieugerelateerde overtredingen geconstateerd en aanwijzingen gevonden dat bedrijven (illegaal) werden bewoond. 

Zo ziet het vernieuwde Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp eruit (video)

Het Bevrijdingsmuseum Zeeland is uitgebreid. Vrijdag opent prinses Margriet het geheel vernieuwde pand. Beleven. Dat is heel belangrijk geworden in het helemaal vernieuwde Bevrijdingsmuseum Zeeland. Want heb je wel eens geroken hoe een militair voertuig eigenlijk ruikt?

OR heeft radicaal plan: ‘Laat Westerschelde Ferry midden in Breskens aankomen en vertrekken’

Het moet helemaal anders met de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens. Als de schepen in de toekomst midden in Breskens aankomen en vertrekken, is dat een impuls voor de plaatselijke economie en voor het toerisme in Zeeland, vindt de ondernemingsraad van de Westerschelde Ferry.

OM eist in hoger beroep taakstraf tegen Goese scoutingleider die kinderen brandmerkte

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag bij het Gerechtshof in Den Bosch in hoger beroep een taakstraf van 240 uur geëist tegen de 24-jarige M.B. uit Goes die twee jaar terug drie kinderen brandmerkte tijdens een zomerkamp. ,,Ik zag niks bijzonders aan de rug’’, zei de verdachte. ,,Hij schreeuwde wel, maar ik dacht dat het erbij hoorde.’’

Kustwacht bezorgd over veiligheid Oosterschelde 

De Kustwacht Nederland maakt zich zorgen over de veiligheid in het oostelijk deel van de Oosterschelde. Ze vraagt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) daarom de zoek- en reddingscapaciteit te vergroten. Het bestuur van de VRZ verwacht in december de Kustwacht te laten weten hoe het probleem op te lossen is.

  1. Groep 7 Theo Thijssenschool Vlissingen is meest mediawijze klas van Zeeland

    Groep 7 Theo Thijssen­school Vlissingen is meest mediawijze klas van Zeeland

    VLISSINGEN - Dat er veel sluikreclame wordt gebruikt in YouTube-video’s en op Instagram, wisten de leerlingen uit groep 7 van de Vlissingse Theo Thijssenschool wel. Maar afgelopen week hebben ze dat ook met eigen ogen gezien. De leerlingen van juf Marjet Struijk deden mee aan een landelijk online spel om de verschillende toepassingen én gevaren van (digitale) media te leren kennen. Ze deden dat zo goed, dat ze de Meest Mediawijze Klas van Zeeland zijn geworden.