Volledig scherm
© Johan Van Der Heijden

Gemist? Rustige weekmarkt in Goes: voor fruit gaan we nog, maar voor onderbroeken niet | Drie Zeeuwen met corona overleden sinds gisteren, totaal nu op vijf

Het nieuws in Zeeland vandaag gemist? Geen probleem. Wij zetten de belangrijkste onderwerpen van dinsdag 24 maart nog even voor je op een rij.

Rustige weekmarkt in Goes: voor fruit gaan we nog, maar voor onderbroeken niet

‘Ach, de mensen moeten blijven eten, hè! Als ze gewoon kaas blijven kopen, zitten wij goed’. Verkoper Arjo van kaaskraam De Smaekmaker probeert de moed er een beetje in te houden op de weekmarkt in Goes.

Geen reis, geen stunt, geen feest, geen laatste schooldag. Corona heeft alles afgepakt

Dit was het dan, het eindexamenjaar. Beter gezegd: het jaar waarin er geen eindexamen was. ,,Geen examenfeest, geen laatste schooldag, geen examenstunt, geen examenreis. Alles wat een examenjaar tot examenjaar maakt, missen we nu”, zegt Noëlle Sallent (gymnasium 6) uit Middelburg teleurgesteld.

Drie Zeeuwen met corona overleden sinds gisteren, totaal nu op vijf

Het aantal Zeeuwse coronapatiënten dat is overleden, is gestegen naar vijf. Tussen maandag- en dinsdagmiddag kwamen er drie bij. Dat meldt de GGD Zeeland.

Alle evenementen afgelast: het wordt een heel stil voorjaar in Zeeland

Van het Bevrijdingsfestival en Graauwrock tot de jubileumeditie van Klomppop en het Sinfonietta String Festival: door alle grote evenementen die de komende maanden in Zeeland zouden plaatsvinden, gaat door de aangescherpte maatregelen tegen het coranavirus een dikke streep. Maar de meeste organisatoren zagen de bui al hangen.    

Roompot neemt verdere maatregelen op parken

De 3500 kampeerplaatsen die Roompot vrijdag 27 maart zou openen voor het nieuwe seizoen blijven in elk geval tot 1 juni gesloten. Ook op de huisjesparken neemt de Zeeuwse vakantiereus bijkomende maatregelen. Alleen vrijstaande woningen met een beperkte capaciteit worden nog verhuurd. Geschakelde woningen worden niet naast elkaar verhuurd.