Volledig scherm
Radioloog Ortwin Vergauwen van het Adrz bekijkt gegevens in het ziekenhuissysteem. © Marcelle Davidse

Gemist? Twee keer je verhaal doen hoeft niet meer in Adrz | Inbreker stuit op verfbom in hotelkluis Westkapelle

Het nieuws in Zeeland vandaag gemist? Geen probleem. Wij zetten de belangrijkste onderwerpen van maandag 9 december nog even voor je op een rij.

Twee keer je verhaal doen hoeft vanaf vrijdag niet meer in ziekenhuis Adrz

Ziekenhuis Adrz staat voor een grote operatie. Door middel van een nieuw computersysteem kunnen patiëntgegevens sneller en beter worden uitgewisseld. Binnen het ziekenhuis, maar ook met andere ziekenhuizen en met huisartsen en apothekers. De kans op fouten wordt kleiner en patiënten hoeven niet twee keer hun verhaal te doen.

Boer Groenveld krijgt zijn aardappelen niet uit de grond

Akkerbouwer Tom Groenveld uit Looperskapelle krijgt zijn laatste aardappelen niet uit de grond. De Schouwse zware zeeklei is nog steeds te nat om te oogsten. ,,Ik hoop op een droge week in december, maar de weersvoorspellingen beloven weinig goeds.”

OM wil Bressiaander die vriendin met 22 messteken ombracht na acht jaar cel nog niet vrijlaten

Het worden spannende dagen voor de 55-jarige W. L. uit Breskens. Want moet hij - zoals het Openbaar Ministerie (OM) vindt - nog een jaar wachten voordat hij vrijkomt? Of mag hij binnenkort de celdeur achter zich sluiten?

Inbreker stuit op verfbom in hotelkluis Westkapelle; Eigenaar hoopt dat ‘smurf’ snel gevonden wordt

De dief die afgelopen nacht de kluis van hotel Kaapwest in Westkapelle heeft gesloopt en de inhoud meenam, heeft wellicht spijt. In de geldcassette is namelijk een blauwe verfbom ontploft. Eigenaar van het hotel Michel Kloeg: ,,De dader ziet eruit als een smurf en het geld is compleet waardeloos.”

Johan Derksen: ‘Danny Vera heeft nog tien Roller Coasters’

Met zijn vierde plek in de Top 2000 heeft Danny Vera het onmogelijke gepresteerd, betoogt voetbalanalist en muziekliefhebber Johan Derksen. ,,Met zo’n nummer geliefd worden bij zo’n groot publiek, eigenlijk kan dat helemaal niet.” Iedereen loopt nu met Danny Vera weg, maar Derksen geloofde een kwart eeuw terug al heilig in hem.

  1. Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan
    PREMIUM

    Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan

    VLISSINGEN - Dit wordt de zomer van de smalle stranden. Van zand zonder loopplanken, van zoeken naar prullenbakken en van strandhuisjes die noodgedwongen moeten verhuizen. Oorzaak: vanwege de stikstofcrisis kan het strand niet worden opgespoten. Intussen knabbelt de zee onvermoeibaar aan het Zeeuwse strand. Op veel plekken is het al akelig smal geworden. ,,Misschien moeten we van bepaalde stukken strand gaan zeggen: bij hoog water niet gebruiken.”