Volledig scherm
Robert Brunke © Ruben Oreel

Gemist? Zeeuws Statenlid Robert Brunke stapt per direct uit Forum voor Democratie | Zware botsing op Deltaweg veroorzaakt doordat Duitse automobilist op verkeerde weghelft belandde

Het nieuws in Zeeland vandaag gemist? Geen probleem. Wij zetten de belangrijkste onderwerpen van maandag 19 augustus nog even voor je op een rij.

Zeeuws Statenlid Robert Brunke stapt per direct uit Forum voor Democratie - Robert Brunke, Statenlid voor Forum voor Democratie in Zeeland is per direct uit de partij gestapt en gaat zelfstandig verder met een nieuwe politieke partij. Dat heeft hij vandaag via een persbericht laten weten.

Calvijn College: smartphone thuis of in de kluis - Laat je smartphone thuis of leg hem in je kluis. Dat is motto waaronder het Calvijn College het gebruik van mobieltjes op school gaat verbieden. Niet alleen in de klas, maar op het hele terrein van de school. Het verbod gaat uiterlijk op 1 januari in. 

Zware botsing op Deltaweg veroorzaakt doordat Duitse automobilist op verkeerde weghelft belandde -  De zware aanrijding op de Deltaweg bij Wilhelminadorp, waarbij afgelopen donderdag zestien mensen gewond raakten, is veroorzaakt doordat een Duitse automobilist op de verkeerde weghelft belandde. In totaal vier auto’s kwamen daarna met elkaar in botsing.

‘Strijd tussen gemeente en adviseur kost iedere inwoner van Veere dertien euro per jaar’ De inwoners van Veere lijden onder de strijd tussen de gemeente en juridisch adviseur Bram van Leeuwen. Zaken blijven liggen en die strijd kost tonnen. ,,Oftewel zo’n dertien euro per inwoner”, aldus wethouder Marcel Steketee (DTV, handhaving) die de bedragen vandaag openbaar maakte.

Kaarten voor Danny Vera in Oostkerk al per ongeluk in de verkoop - De kaartverkoop voor het concert in de Oostkerk in Middelburg begint dinsdag, maar oplettende fans van Danny Vera sloegen afgelopen weekend al hun slag.

Lees jij de PZC nieuwsbrief al?
Elke dag het laatste nieuws vanzelf in je inbox. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief!
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement